Succesul Cultura in Parc in cifre!

Fiecare eveniment isi propune sa atinga niste obiective si sa bifeze niste rezultate/indicatori. Si in cazul nostru, ne-am dorit sa punem pe hartie ce-a fost, cati au fost, cum a fost. :)

Asadar..

În prima seara a festivalul au fost expuse 110 fotografii si 16 tablouri pictate/desenate. De asemenea au fost prezentate modele de origami si pictură armenească. În total au fost 13 artiști participanți la acesta expoziție.  Tot în cadrul acestei seri au fost expuse 12 videoclipuri/scurtmetraje despre etnicii prezenți în Bucovina.

culturainparc-220

Seara degustărilor culinare a fost întâmpinată cu bucurie de publicul larg, fiind puse spre degustare 23 de feluri de produse tradiționale. Amintim caciulile rusești, papanași, cozonac, saviacul (placintă cu brânză), baclava, clătite cu miere și nucă, găluște cu prune, cornulețe, nuci si multe altele.

Muzica și dansurile tradiționale, prezente în cea de-a treia și a patra seara, a adunat 90 de artiști dornici să se afirme. Toți au fost îmbracați în costume tradiționale, iar spectacolele oferite de aceștia au încantat publicul larg.  S-au prezentat în total șapte tipuri de dansuri tradiționale.

Seara invitaților speciali a fost deschisa de Marian Hadenko (Ucraina) și echipa lui din Ucraina, un adevarat om ce iși merită titulul de artist al poporului. Caius Hera și Lazar Constantin ne-a dus prin secole demult trecute prin muzica cântată la un instrument domol – lauta. Apoi am trecut iar granița și am invitat-o pe Tatiana Podoleac (Republica Moldova), membra a Filarmonicii din Chișinău. sa ne cante la harpa. Am continuat cu alți invitați deosebiti, sosiți de la Timișoara, care în premieră pentru Suceava, au cântat la duduk, instrumentul armenesc realizat din lemn de cais. Cosmin Balean si echipa lui. Vioara nu a sunat nicicând mai bine alături de duduk. Dupa lăsarea serii și-au pregătit concertul cei de la Mike Godoroja&Blue Spirit și  Canaf Excentric Band. Tot în cadrul acestui festival am reușit sa prezentăm numeroase instrumente muzicale și anume: duduk, tav shvi, harpa, lauta, vioară, muzicuță, acordeon, fluier, etc.

Pe parcursul acestor cinci seri au fost prezenți aproximativ 1000 de persoane, fiecare ducând acasa mesajul că în Suceava a avut loc Festivalul Cultura în Parc.

Prin urmare noi ne-am depasit indicatorii preconizati, ceea ne ce bucura si ne motiveaza.

Multumim Suceava!

cultura-in-parc-ziua3-34

 

Leave a Reply