Cine sunt invitatii speciali ai festivalului?

Să scriem câteva cuvinte de laudă pentru ai nostri invitaţi ai festivalului. :)

Aşadar..

În Romania, interpretii la lauta pot fi numarati pe degetele de la o mina (in jur de patru) si sint cunoscuti mai ales datorita festivalurilor de muzica veche, Doi dintre aceştia îi vom întâlni la festivalul nostru. Lazăr Constantin si Caius Hera. Cel din urmă îşi descrie pasiunea ca pe o „arheologie muzicală”. S-a decis să depăşească orice obstacol pentru a stăpâni misterele acestui instrument antic şi pentru a aduce pe scenă partituri prăfuite de vreme, cu un sunet şi o manieră cât se poate de autentică.

Mike Godoroja&Blue Spirit este rodul pasiunii pentru blues si rock, constituind rezultatul unei colaborari si preocupari constante de echipa, trupa Mike Godoroja & Blues Spirit fiind considerata de catre public ca unul dintre cei mai importanti “piloni” ai blues-ului autohton, atat prin repertoriul abordat cat si prindinamismul show-rilor.

Din partea armenilor îl vom avea pe Cosmin Balean drept reprezentat al acestei etnii, acesta cântând la duduk, intrument național armenesc, realizat din lemn de cais. “Posibilitatea acestui instrument de a transmite emoţie şi candoare este minunată şi ceea ce cred că m-a fascinat pe deplin a reprezentat asemănarea cu timbrul vocii umane. Mă gândesc că până la urmă tindem tot către natural. Instrumentul lăsat de către Dumnezeu omului este vocea umană; sensibilitatea dată de aceasta o regăsesc în timbrul dudukului.” Cosmin Balean 

Ucraineanul Marian Hadenko vine la Suceava să încânte publicul larg din municipiu. Acesta este o voce importanta pentru Ucraina, fiind unul din cei mai cunoscuti artisti.

Iulian Canaf este un cantaret de muzica blues, devenit cunoscut publicului dupa ce a participat la prima editie a concursului Vocea Romaniei.

De 24 de ani canta la cel mai romantic instrument muzical, Tatiana Podoleac, din Chişinau, vine la festival pentru a ne transmite dragostea ei faţă de acest instrument atât de deosebit.

Seara se anunță a fi plină de muzică bună și oameni talentați. Cu siguranță prestațiile invitaților speciali vor fi de excepție, acesta fiind încă un motiv în plus de a nu rata această seară! Vă așteptăm cu drag!

afis Cultura-artisti-mic

Leave a Reply