Images

Cine sunt invitatii speciali ai festivalului?

Să scriem câteva cuvinte de laudă pentru ai nostri invitaţi ai festivalului. :)

Aşadar..

În Romania, interpretii la lauta pot fi numarati pe degetele de la o mina (in jur de patru) si sint cunoscuti mai ales datorita festivalurilor de muzica veche, Doi dintre aceştia îi vom întâlni la festivalul nostru. Lazăr Constantin si Caius Hera. Cel din urmă îşi descrie pasiunea ca pe o „arheologie muzicală”. S-a decis să depăşească orice obstacol pentru a stăpâni misterele acestui instrument antic şi pentru a aduce pe scenă partituri prăfuite de vreme, cu un sunet şi o manieră cât se poate de autentică.

Mike Godoroja&Blue Spirit este rodul pasiunii pentru blues si rock, constituind rezultatul unei colaborari si preocupari constante de echipa, trupa Mike Godoroja & Blues Spirit fiind considerata de catre public ca unul dintre cei mai importanti “piloni” ai blues-ului autohton, atat prin repertoriul abordat cat si prindinamismul show-rilor.

Continue reading Cine sunt invitatii speciali ai festivalului?

Festival interetnic in aer liber

Asociația Ghizilor din Bucovina desfășoară, în perioada aprilie – octombrie 2015, proiectul Cultură în Parc finanţat de către EEA Grants – Programul Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul patrimoniului cultural european, Ministerul Culturii, Unitatea de Management a Proiectului. Obiectivul general al proiectului este crearea și menținerea condițiilor pentru păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității minorităților, în special a romilor, consolidarea dialogului intercultural, cât și promovarea tinerilor artiști la nivel regional. În acest context, Asociația Ghizilor din Bucovina va organiza în perioada 26-30 august 2015, un festival interetnic “Cultură în Parc” dedicat minorităţior majoritare din judeţul Suceava. Vor fi prezente următoarele etnii: ucrainiană, romă, poloneză, germană, rusa-lipoveni, armeneana împreuna cu organizaţiile reprezentative ale acestora.

Festival-obiective

OBIECTIVUL GENERAL al proiectului este crearea și menținerea condițiilor pentru păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității minorităților, în special a romilor, consolidarea dialogului intercultural, cât și promovarea tinerilor artiști la nivel regional.

MINORITĂŢI PARTICIPANTE: ucrainiană, romă, poloneză, germană, rusa-lipoveni, armeana.

Activitățile principale din cadrul festivalului vor avea loc  în aer liber, mai exact în PARCUL UNIVERSITATII DIN MUNICIPIUL SUCEAVA in perioada 26-30 august incepand cu or 18:00.

Festivalul va fi un pas important în consolidarea relațiilor dintre minorități și populația majoritară. Dialogul intercultural, expunerea unor elemente culturale, împărtășirea unor obiceiuri familiale, diverse tradiții, arte și meșteșuguri, toate acestea vor contribui la atingerea obiectivului principal.